Δωρεάν μεταφορικά σε όλες τις online παραγγελίες άνω των €89.90

Καλάθι αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

Συνέχεια αγορών

Ορθοπεδικό ή Ανατομικό στρώμα ;

Η επιλογή του στρώματος είναι μια διαδικασία που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής !

Αν και τα τελευταία χρόνια η ευκολία λήψης πληροφοριών από το διαδίκτυο είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία που έχει ωφελήσει αρκετά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, στην επιλογή στρώματος ύπνου αυτό μπορεί να μπερδέψει τον καταναλωτή. 

Ορθοπεδικό ή Ανατομικό;  είναι η πιο δημοφιλής ερώτηση. Με ελατήρια τύπου bonnel , mini bonnel ή ανεξάρτητα (Pocket springs) ; Μήπως κάποια ποιότητα χωρίς ελατήρια, όπως latex 100% ή κοκοφοίνικα με  latex ; Ποιο είναι το καλύτερο ; 

  • Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Όλων των ειδών τα στρώματα εάν είναι κατασκευασμένα σωστά και με προσοχή στα σημεία που πάσχει το καθένα είναι καλά! Το θέμα είναι τι πραγματικά αναζητά ο πελάτης και τί είναι κατάλληλο για τον καθένα. 

Έπειτα από κοντά 40 χρόνια ενασχόλησης μας με την κατασκευή και πώληση στρωμάτων, το feedback των πελατών είναι αυτό που αξιολογούμε διαρκώς και μας δίνει τις απαντήσεις στα περισσότερα από τα παραπάνω ερωτήματα. 

Μία σύντομη επαφή , ξαπλώνοντας σε ένα στρώμα στο εκθετήριο οποιασδήποτε εταιρίας μπορεί να είναι πολύ παραπλανητική. Στο 75% των περιπτώσεων ο πελάτης ενθουσιάζεται από το στρώμα με την πιο απαλή και μαλακή αίσθηση , δεν είναι πάντα όμως αυτό το κατάλληλο στρώμα για να επιλέξει. Παρακάτω θα προσπαθήσω να απαντήσω όσα περισσότερα μπορώ μέσα από την εμπειρία μου που συνδυάζει feedback πελατών και κατασκευαστικές γνώσεις πάνω στο στρώμα.

  • Ορθοπεδικό ή Ανατομικό , τί είναι το καθένα και σε ποιόν ταιριάζει καλύτερα; 

Ορθοπεδικό είναι το μέτριο έως σκληρό στρώμα. Μπορεί να αποτελείται και από ελατήρια τύπου bonnel & mini bonnel αλλά και από κοκοφοίνικα ή άλλα συμπαγή υλικά στη μέτρια προς σκληρή εκδοχή τους. Προσφέρει καλή στήριξη του σώματος και το προτιμούν περισσότερο πελάτες με χρόνια προβλήματα μέσης και με καθιστική εργασία που συνήθως επηρεάζει τη φυσική στάση του σώματος. Αυτό συμβαίνει επειδή  δεν αφήνει το σώμα να βουλιάζει , αλλά το υποστηρίζει σωστά χαλαρώνοντας τους αρμόδιους μυς για τη στήριξη της μέσης και της πλάτης.

Ανατομικό είναι το μέτριο έως μαλακό στρώμα. Μπορεί να αποτελείται από ανεξάρτητα ελατήρια (pocket springs) , μέτρια προς μαλακά αφρώδη υλικά ή και latex σε μαλακή ποιότητα. Κατάλληλο για όσους τους ξεκουράζει η φυσική στάση που παίρνει το σώμα χωρίς αντίδραση στήριξης από το στρώμα. Πελάτες με παθήσεις σε ισχία γοφούς κλπ. συνήθως μένουν ευχαριστημένοι από ανατομικά στρώματα τα οποία δεν ασκούν πίεση στα μέρη αυτά. 

  • Με ελατήρια ή χωρίς ;

Εδώ η απάντηση είναι υποκειμενική. Η αίσθηση ενός στρώματος με ελατήρια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με ένα συμπαγές. Η αναπήδηση των ελατηρίων έναντι στην πιο "ξερή" συμπεριφορά των συμπαγών στρωμάτων είναι προσωπική επιλογή του καθενός.  Σε θέμα αντοχής στο χρόνο κερδίζουν λίγο έδαφος τα συμπαγή λόγο της απουσίας κινούμενων μερών στο εσωτερικό τους. 

  •   παίζει ρόλο το σωματικό βάρος;

Το βάρος μας  επηρεάζει την αίσθηση που λαμβάνουμε από το στρώμα. Παράδειγμα: Δεν είναι το ίδιο μαλακό ένα στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια σε άτομο 65κιλών  σε σχέση με άτομο 120 κιλών εάν έχει κατασκευαστεί με τα ίδια ακριβώς υλικά. Η επιλογή των υλικών γίνεται με βάση τον μέσο όρο των 75~80 κιλών. Εάν ο πελάτης όμως είναι αρκετά βαρύτερος ή ελαφρύτερος από το μέσο όρο θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές ώστε να λάβει την επιθυμητή αίσθηση από κάθε στρώμα.

  • Έκανα λάθος επιλογή σκληρότητας , μπορεί να γίνει κάτι ;

Όπως αναφέρω και στην αρχή του άρθρου , στους περισσότερους πελάτες είναι πιο ελκυστικό το αφράτο - μαλακό στρώμα έναντι του πιο σκληρού σε μια σύντομη δοκιμή. Σε βάθος 8ωρών ύπνου όμως , μερικοί δυσαρεστούνται από την επιλογή τους. Αυτό που προτείνω γενικά είναι η επιλογή ενός μέτριου προς σκληρού στρώματος η οποία εάν αποδειχθεί εσφαλμένη , διορθώνεται εύκολα με την προσθήκη ενός ανωστρώματος (topper)  που σκοπός του είναι να προσφέρει μια πιο ανατομική αίσθηση. Ένα μαλακό όμως στρώμα δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει σκληρότητα, εκτός και αν αποδομηθεί  και ενισχυθεί εσωτερικά. 

  • Memory foam, Watergel , Latex , Αλογότριχα κ.α. Ποιο υλικό να προσθέσουμε και γιατί; 

Μemory foam για την απόλυτη ανατομική αίσθηση αγκαλιάσματος. Watergel για ευχάριστη δροσερή επιφάνεια με καλή απαγωγή της θερμότητας κατά τη διάρκεια του ύπνου . Latex είναι ένα από τα φυσικά υλικά με πολύ καλή επαναφορά , πλήρως διαπνέον. Το pad αλογότριχας , απόλυτα υδροφοβικό υλικό με αναφορές για οφέλη σε ρευματοπάθιες. 

Και κάπου εδώ θα σταματήσω , ελπίζοντας να βοήθησα και όχι να μπέρδεψα περισσότερο. Θα χαρώ να απαντήσω και σε άλλες απορίες σας , τις οποίες μπορείτε να στείλετε στο info@naoussa-strom.gr.

 

Ευχαριστώ 

Ιωαννίδης Μάνος